Dinti frumosi, copii sanatosi

Dinti frumosi, copii sanatosi

  • : 9 ian. 2016

Rotary Club Reşiţa în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a organizat luni, 09.10. 2015, de la ora 10 la Şcoala Gimnazială nr.2 Reşiţa şi joi 07.01.2016 la Centrul de Zi Maria „proiectul Dinţi frumoşi copii sănătoşi”.
Proiectul are la bază mai multe activități de conştientizare a copiilor şi a părinţilor privind necesitatea igienei orale.
Necesitatea unui astfel de proiect este confirmată de statisticile care arată o deficienţă gravă in igiena dentară a copiilor din România : doar 1/3 dintre copiii cu vârste între 10 si 14 ani folosesc periuţa de dinţi, in timp ce consumul pastei de dinţi la copiii cuprinşi in acelaşi segment de vârstă este de numai 38ml/an.
Considerăm că acest Program Naţional de Prevenţie, Educare si de Profilaxie Orala pentru Copii ar putea conduce la diminuarea costurilor serviciilor medicale stomatologice, o mai bună alocare de fonduri și finanţare eficientă a sistemului de sănătate din România.
Acest program naţional beneficiază de susţinerea Ambasadei Suediei, firmei Colgate-Palmolive, Societăţii de Profilaxie şi Educație Dentară din România, precum şi a Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova şi RC Molndal – Suedia. Fondurile şi materialele utilizate sunt rezultatul donaţiilor companiei Colgate-Palmolive şi ale membrilor Cluburilor Rotary din România şi Suedia.
Mulțumim mult medicului stomatolog Florentina Radu, soția colegului și prietenului nostru David Radu, pentru sprijinul tehnic acordat în implementarea acestui proiect.