Vizita prietenilor de la Rotary Club Hazebrouch-Merville, Franța

Start time 2018-09-13
Content

În perioada 1-3 septembrie 2018, Clubul Rotary Reșița a primit vizita prietenilor din Clubul Rotary Hazebrouch-Merville din Districtul 1520, Franța, cu care suntem înfrățiți.

Dincolo de bucuria revederii weekendul petrecut împreună a fost un bun prilej de a consolida aceasta prietenie între cluburile noastre.

Ne-am condus invitații într-o scurtă vizită în Reșița apoi am poposit la Centrul de Tineret Moniom unde ne-au întâmpinat, plini de entuziasm, voluntarii centrului. Vizita s-a concretizat prin semnarea unui protocol prin care cele două cluburi vor realiza un proiect comun. Într-una din sălile puse la dispoziție de Centrul de Tineret vom amenaja o Salină Artificială de care vor putea beneficia gratuit toți copiii cu probleme bronhio-pulmonare din Reșița și împrejurimi. Valoarea investiției va fi de peste 5000 de Euro.

După aceia prietenii noștri au dorit să se reculeagă la mormântul regretatului Puiu Băndășilă, artizanul înfrățirii cluburilor noastre.

Au urmat apoi vizite la Gărâna, Trei Ape, Văliug iar a doua zi la Cetatea de la Sarmizegetusa si Castelul Corvinilor din Hunedoara.

În seara zile de 3 septembrie, la frumosul Conac Archia, din Deva, a avut loc întâlnirea protocolară la care au participat Guvernatorul Districtului 2241, România și Republica Moldova, Cristian Jurji și reprezentanții cluburilor din Deva, Hunedoara și Hațeg. Atmosfera de adevărată prietenie rotariană ne-a însoțit în tot acest sejur.