Vizita guvernatorului Districtului 2241

Start time 2016-02-19
Content

Conform graficului, în data de 18 februarie 2015, a fost rândul Clubului Rotary Reșița să primească vizita guvernatorului Districtului 2241 – România și Republica Moldova, Daniel Tănase, Past President al Clubului Rotary Suceava.

Am început ziua la Secția Franceză a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” din Reșița, secție amenajată cu sprijinul clubului nostru și dotată printr-o importantă donație de carte a Clubului Rotary Hazebrouck-Merville din Districtul 1520 Franța, club cu care suntem înfrățiți din anul 2014.

O scurtă oprire la Teatrul de Vest, unde se desfăsoară festivalul „Scena ca o Stradă”, eveniment sponsorizat de Rotary Reșița, ne-a oferit prilejul de a intra în atmosfera culturală Reșițeană.

Vizita a continuat cu momente de mare emoție, acasă la Vasile Popovici, pictor naiv, membru de onoare a clubului nostru, care a inspirat proiectul districtual „Culorile Care Dau Viața”, prin care se vor  strânge fonduri însemnate pentru proiectul Rotary International „End Polio Now”.

După amiaza am făcut o scurtă vizită la Muzeul de Locomotive, în drum spre Centrul de Tineret Moniom, acolo unde este în desfășurare cel mai important proiect al clubului nostru din acest an rotarian. La Moniom am fost așteptați cu mult entuziasm de elevii și coordonatorii centrului care ne-au prezentat stadiul lucrărilor de amenajare și intențiile lor viitoare.

La ora 19.00, în sala de conferința a Hotelului Rogge, ne-am adunat toate cluburile conexe: Rotary, Rotary Community Corp, Rotaract și Interact, pentru a participa la tradiționala „Ora a guvernatorului”. Seara s-a încheiat într-o atmosferă prietenească la Restaurantul Hotelului.

Guvernatorul Daniel Tănase s-a declarat impresionat de activitatea cluburilor noastre și ne-a asigurat de tot sprijinul sau și în continuare, inclusiv în promovarea unui Global Grant.

Iți mulțumim Daniel! Vizita la Reșița ne-a onorat și ne-a bucurat în același timp. Și noi vom fi lângă tine pe toată perioada mandatului tău și nu numai.

Mult succes în tot ceea ce faci !